Oversea Labs i hardt vær

Det danske dentallaboratoriet Oversea Labs risikerer politianmeldelse på grunn av for lavt gullinnhold i kronene de leverer. Foretaket tilbakeviser anklagene som kom frem i et TV-program.

Utgangspunktet for saken er et tips fra en dansk tannlege, som førte til at det danske fjernsynsmagasinet 21 Søndag lot et uavhenig laboratorium analysere fem kroner som var fremstilt av Oversea Labs. I følge Oversea Labs skulle kronene inneholde 75 prosent gull, mens de uavhengige analyseresultatene viste at gullinnholdet varierte fra 27 til 54 prosent. Kronene inneholdt dessuten rester av nikkel og bly.

Da disse opplysningene kom frem i TV-programmet uttalte det danske legemiddelverkets pressesjef seg og sa at myndighetene vil undersøke om kronene utgjør en helsefare. Han sa videre at hvis det viser seg at de gjør det vil man kontakte de tannlegene som har kjøpt kroner fra firmaet og dessuten politianmelde Oversea Labs, skriver det svenske Tandläkartidningen.

I ettertid moderer imidlertid pressesjefen seg, og sier til Tandläkartidningen at uttalelsen var forhastet. Det danske legemiddelverket vil nå avvente resultatet av videre analyser og sier at det er for tidlig å kommentere saken ytterligere før det foreligger flere resultater.